انجمن گیاهان دارویی و معطر کرمان

کرفس کوهي Kelussia odoratissima Mozaff از تيره Umbeliferaea (چتريان)

خواص و کاربردها:

اين گونه که محل رويش آن در کوه‌هاي تخت سرتشتک رابر و دامنه هاي کوه هزار مي‌باشد‌، از ساليان دراز به علت اثرات ضد درد، ضد التهاب، آرام‌بخش و ضد سرفه مورد استفاده بوده است. همچنين اين گياه داراي اثرات ضد ويروس، ضد ديابت، ضد سرطان بوده و آن را به عنوان عامل پيشگيري کننده از زخم معده مطرح مي‌کنند.

کرفس کوهي در مداواي اضطراب، استرس، انواع اختلالات گوارشي بالاخص بيماري‌هاي التهابي روده از قبيل کرون و کوليت و بيماري‌هاي روماتيسمي موثر است.

بذر کرفس کوهي اشتها آور است و در مهار رشد تومور معده و محافظت از کبد تأثير مفيدي دارد. ضمن اينکه استفاده‌ از آن و نيز جوشانده ريشه گياه کرفس براي درمان علائم آنفلوانزا، سرماخوردگي، سرفه‌هاي شديد و تنگي نفس نافع مي‌باشد.

از اندام‌هاي گياه براي رفع معده درد، درمان التهاب مفاصل و روماتيسم و تصفيه خون استفاده مي‌شود. همچنين کرفس کوهي در درمان چربي خون بالا، پرفشاري خون، انواع اختلالات قلبي عروقي و کمردرد کاربرد خوبي دارد.

علاوه بر اثرات دارويي، اسانس موجود در بذور و ريشه گياه باعث جذب حشرات و تسهيل عمل گرده‌افشاني، دور نمودن بعضي حيوانات و آفات گياهي و محافظت در برابر آسيب‌هاي ناشي از افزايش گرما مي‌شود.

برگ، ساقه و گل کرفس جهت تهيه فرآورده‌هايي از قبيل ترشي و شور کرفس کوهي و يا استفاده در پخت برخي از غذاها مثل سوپ و يا همراه با ماست و نيز به صورت پودر خشک براي معطر کردن دوغ و ماست قابل استفاده است.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *