استان کرمان به عنوان پهناورترین استان کشور ، اقلیم و پوشش گیاهی متنوعی را در خود جای داده و یکی از رویشگاههای اصلی گیاهان دارویی کشور محسوب می گردد . طبق بررسیهای به عمل آمده 285 نوع گیاه دارویی از 200 جنس و 70 گونه در این استان شناسایی شده که در سطح 10هزار هکتار از مناطق کوهستانی و دشتهای استان کرمان رشد میکنند. در حال حاضر علیرغم همه کم و کاستی ها، این غنای طبیعی و تاریخی با وجود افراد محقق و توانمندی در زمینه داروسازی، طب سنتی و داروهایگیاهی تکمیل شده و مراکزی همچون دانشگاه شهید باهنر، دانشکده داروسازی، دانشکده طب سنتی، مرکز تحقیقات داروهای گیاهی و سنتی، مرکز تحقیقاتکشاورزی و منابع طبیعی، انجمن گياهان دارويي و طب سنتي استان كرمان این سنت را باعلم تلفیق نمودهاند .
با توجه به این پتانسيلها و با مشارکت مراکز، افراد وصنایع فوقالذکر در سال 1392 انجمن گياهان دارويي، صنعتي و معطر استان كرمان در اتاق بازرگاني وصنایع و معادن استان تشکیل گردید تا با ساماندهی هماهنگی و همافزایی موجبات بهبود و توسعه فضای كسب و كار گياهان دارويي در استان را فراهم نماید .
انجمن گیاهان دارویی با راه اندازی کمیته های اقتصادی و بازرگانی،پژوهشی و آموزشی و اجرایی فعالیت خود را آغاز کرده است.
اهداف انجمن گیاهان دارویی:
- یکی از اساسی ترین اهداف انجمن گیاهان دارویی تفکیک مناطق استان به لحاظ اقلیمی و بررسی پتانسیل های کشاورزی هر منطقه می باشد .به عبارت دیگر انجمن تلاش دارد با تدوین و ارائه نقشه کشاورزی استان، عملکرد محصولات را ضمن لحاظ کردن عامل محدودکننده کمبود آب و توجیه اقتصادی آن، برای هر منطقه تعیین نماید.
- شناسایی، معرفی و ارزیابی کمیت، کیفیت، کاربرد و فراوری گیاهان دارویی استان و جمع اوری اطلاعات صنعت گیاهان دارویی
- بررسی قابلیت های اقتصادی استان در زمینه گیاهان دارویی و شناسایی مشکلات موجود، تسهیل در تجارت گیاهان دارویی ، جلوگیری از خام فروشی و تقویت بنگاههای تولیدی و صادر کنندگان گیاهان
- ثبت و استفاده از تجربه پیشکسوتان، آموزش و مشاوره جهت ارتقاء توانمندی تولیدکنندگان و بالابردن سطح دانش و آگاهی عمومی در زمینه مصرف، تجارت ، بازاریابی و صادرات گیاهان دارویی
- تلاش در راستای راه اندازی شهرک فن آوری گیاهان دارویی و طب سنتی در استان کرمان
- ارائه مشاوره فنی و علمی جهت پرورش گیاهان دارویی و کاربرد گیاهان دارویی در طب سنتی