کنگر: Gundellia tournifoti از تيره Compositeae
خواص و کاربردها:
عصاره برگ و ريشه کنگر براي جلوگيري از رسوب چربي در جدار رگها مفيد بوده و در درمان يرقان، سوء هاضمه، احساس ناراحتي در معده، نفخ، بياشتهايي، تهوع، اسهال خفيف يا يبوست، نارسايي کبد، دفع مزمن آلبومين و کمخوني بعد از جراحي موثر بوده و از کبد در برابر سموم شيميايي محافظت ميکند.
کنگر معمولي گياهي است خودرو با برگهاي خاردار و ساقههاي ضخيم شبيه به کرفس که از آن در پخت سوپ، خورش و حتي به صورت خام در سالاد استفاده ميکنند.
البته با توجه به اينکه برگهاي آن تيغهاي ريز و تيزي دارند، هنگام پاک کردن مراقب دستان خود باشيد؛ پس بهتر است از دستکش استفاده کنيد.
کنگر طبيعتي گرم و خشک دارد و به همين علت آن را با ماست نيز ميخورند و در ضمن براي آن دسته از افرادي که گرممزاج هستند، خوردن آن توصيه ميشود. علاوه بر اين، کنگر منبع غني پتاسيم است.